неделя, 3 август 2014 г.

ПЛОДОВА ТОРТА


ПРОДУКТИ;
       за блата; 8 яйца,8 лъж.захар.8 лъж брашно,1 оп. бакпулвер.
       за крема ; 400 мл.сладкарска сметана се разбива с 
5 съп.лъж.пудра захар.и конфитюр
       за украсата; желатин и плодове и шоколад.
и сироп направен от 1 чаша захар и 1 чаша вода а може и сок от компот.

        Пече се един блат а може и да се раздели тестото на 2 и да се пекат отделно но аз съм го правила един блат и после го разрязох на 2.
  




Така готовите блатове се сиропират намазват се с конфитюр и после сметана и се захлюпва с другия леко сиропиран блат.Намазва се после цялата и се оставя за около 30 мин в хладилника. След това се украсява пожелание и се полива с ратворения желатин.


Шоколада съм го използвала така разтопен потапям ягодки и слагам за украса.
Много сочна и вкусна ......... 

       Да ви е сладичко ,,,,,,,,,,,,,

1 коментар: