четвъртък, 1 май 2014 г.

СОЛЕНИ МАКАРОНИ НА ФУРНА

 ПРЕДИ 3 ГОДИНИ КОГАТО РАБОТИХ В ИСПАНИЯ РЕДОВНО ПРАВИХ ТИЯ МАКАРОНИ И СЕ ХАРЕСВАХА МНОГО И СЕГА РЕШИХ ПАК ДА ГИ НАПРАВЯ НО ВЕЧЕ НА АНГЛИЙСКА ЗЕМЯ



НУЖНИ СА ВИ -- 300 ГР МАКАРОНИ,200МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО,100 МЛ ГОТВАРСКА СМЕТАНА,2 СУП.ЛЪЖ БРАШНО,1 ЯЙЦЕ,200 ГР СИРЕНЕ,200-300 ГР КАШКАВАЛ,ЧЕРЕН ПИПЕР..

 ПРИГОТВЯНЕТО Е -- СВАРЯВАТ СЕ МАКАРОНИТЕ, СЛАГА СЕ НА КОТЛОНА В СЪД 1-2 ЛЪЖ,ОЛИО И СЛЕД ТОВА БРАШНОТО СЕ ЗАПЪРЖВА И СЛЕД ТОВА СЕ ДОБАВЯ ПРЯСНОТО МЛЯКО И СМЕТАНАТА И СЕ БЪРКА ДОКАТО СТАНЕ НА КРЕМ И СЕ МАХА ОТ ОГЪНЯ.СЛЕД ТОВА СЕ РАЗБИВА ЯЙЦЕТО С ВИЛИЦА И КЪМ НЕГО СЕ ПРИБАВЯ ПО МАЛКО ОТ КРЕМА НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ САМО  И СЛЕДИ ДА НЕ СЕ ПРЕСЕЧЕ И ПОСЛЕ СЕ ПРИБАВЯ КЪМ ОСТАНАЛИЯ КРЕМ И СЕ ОБЪРКВА ХУБАВО.КАШКАВАЛА И СИРЕНЕТО СЕ НАСТЪРГВАТ А ОТ КАШКАВАЛА СЕ ОСТАВЯ МАЛКО ЗА ОТГОРЕ А ОСТАНАЛИЯ И СИРЕНЕТО СЕ ОБЪРКВАТ С КРЕМА И СЛЕД ТОВА И С МАКАРОНИТЕ И ТАКА СМЕСЕНИ СЕ СИПВАТ В НАМАСЛЕНА ТАВИЧКА ПОРЪСВАТ СЕ ОТДЕЛЕНИЯ КАШКАВАЛ И СЕ ПЕЧЕ ДО ГОТОВНОСТ,,,,



ЗАСЛУЖАВА СИ ДА ГИ ОПИТАТЕ МНОГО СА ВКУСНИ,,,,,

Няма коментари:

Публикуване на коментар