ОТ ЕДНО ВРЕМЕ ЗНАМ ЧЕ ПАРЕНОТО ТЕСТО СЕ ПРАВИ С ВОДА, НО НЯКАДЕ ВИДЯХ РЕЦЕПТА ВМЕСТО ВОДА С ПРЯСНО МЛЯКО И РЕШИХ ДА ПРОБВАМ И ЕТО КАКВО СЕ ПОЛУЧИ
А РЕЦЕПТАТА ЗА ПАРЕНОТО ТЕСТО Е :
1 Ч.Ч ПРЯСНО МЛЯКО,1/2 Ч.Ч ОЛИО,ЩИПКА СОЛ,ЩИПКА ЗАХАР 6 ЯЙЦА ,1 Ч,Ч БРАШНО -- МЛЯКОТО С ОЛИОТО СОЛТА,ЗАХАРТА ЗАВИРАТ И БРАШНОТО СЕ СИПА ИЗВЕДНЪЖ И СЕ БЪРКА ДОКАТО СЕ ОТЛЕПИ ОТ СЪДА И ДА СТАНЕ КАТО ТОПКА.МАХА СЕ ОТ ОГЪНЯ И СЕ ОСТАВЯ ДА СЕ ПООХЛАДИ И ТОГАВА ПОСТЕПЕННО СЕ ПРИБАВЯТ ЯЙЦАТА ЕДНО ПО ЕДНО И ДА СЕ ПОЛУЧИ ХУБАВА ГЛАДКА СМЕС. ТОГАВА СЕ ПРАВЯТ ЕКЛЕРИТЕ КАТО МОЖЕ С ЛЪЖИЦА А МОЖЕ И С ШПРИЦ ,,
И ТАКА ГОТОВИ СЕ ПЕКАТ В ГОРЕЩА ФУРНА НА 180 ГР КАТО ПО ВРЕМЕ НА ПЕЧЕНЕ ФУРНАТА НЕ СЕ ОТВАРЯ ОКОЛО 20-30 МИН ЗАВИСИОТ ФУРНАТА И КОГАТО СА ГОТОВИ ФУРНАТА СЕ ОТВАРЯ СЪВССЕМ МАЛКО ТАКА СТОИ 5-10 МИН И ТОГАВА ВЕЧЕ СЕ ОТВАРЯ ИЗЦЯЛО И СЕ ВАДЯТ- ТОВА СЕ ПРАВИ ТАКА ЗА ДА НЕ СПАДНАТ А ДА СТОЯТ НАДУТИ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ДОКАТО СЕ ПЕКАТ СЕ ПРАВИ КРЕМ ОТ ПРОДУКТИТЕ:
2 ЯЙЦА.200 ГР.ЗАХАР,5 СУП.ЛЪЖ БРАШНО,500 МЛ ПР,МЛ.200 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА,1 СУП,ЛЪЖ,ПУДРА ЗАХАР.
РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА С ЗАХАРТА ПРИБАВЯ СЕ БРАШНОТО И ПРЯСНОТО МЛЯКО И СЕ СЛАГА НА ПЕЧКАТА НА СЛАБ ОГЪН И СЕ БЪРКА НЕПРЕКЪСНАТО ДОКАТО СЕ СГЪСТИ И ТОГАВА СЕ МАХА И СЕ ОХЛАЖДА ТРЯБВА ДА Е НАПЪЛНО ИЗТИНАЛ КРЕМА.РАЗБИВА СЕ СМЕТАНАТА С ПУДРАТА ЗАХАР НА КРЕМ И КОГАТО ДРУГИЯ КРЕМ Е ОХЛАДЕН СЕ СМЕСВА С СМЕТАНАТА И ТАКА С ГОТОВИЯ ВЕЧЕ КРЕМ СЕ ПЪЛНЯТ ЕКЛЕРИТЕ ,,,
ВЕЧЕ ГОТОВИТЕ НАПИЛНЕНИ ЕКЛЕРИ СЕ ГАРНИРАТ ПО ЖЕЛАНИЕ В МОЯ СЛУЧАЙ СА С РАЗТОПЕН ШОКОЛАД.
ДА ВИ Е СЛАДКО ..................
Няма коментари:
Публикуване на коментар